Απίστευτη δήλωση Καραγκούνη για την εξαήμερη εργασία: «Ο εργαζόμενος δεν μπορεί συνεχώς να αρνείται την εργασία»

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης, εμφανίστηκε ως υπέρμαχος της 6ήμερης εργασίας, που καθιέρωσε η κυβέρνηση από την 1η Ιουλίου με αδιανόητη επίθεση στους εργαζόμενους.

Ο Κώστας Καραγκούνης αποκάλυψε με τον πιο απτό τρόπο τη νοοτροπία «γαλέρας» που έχει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους όταν κατά τη συνέντευξή του στο στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm ρωτήθηκε αν ένας εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την 6ήμερη εργασία.

Ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε με πρωτοφανή επιθετικότητα και απαξίωση κατά των εργαζόμενων που θα αρνηθούν να μπουν στην κυβερνητική «γαλέρα».

«Μπορεί να το πει στα πλαίσια όμως των χρηστών ηθών γιατί δεν μπορεί συνεχώς να αρνείται την εργασία αλλά δεν αποτελεί και λόγο καταγγελίας της συμβάσεως γιατί υπάρχει ο νόμος που προστατεύει», ήταν η απάντηση του Κώστα Καραγκούνη.

Τώρα το τι εννοεί ο υφυπουργός Εργασίας με «τα πλαίσια των χρηστών ηθών» μόνο εκείνος ξέρει.

Ο υφυπουργός Εργασίας πιστός στο ψευδές κυβερνητικό αφήγημα περί, δήθεν, μη καθιέρωσης 6ήμερης εργασίας είπε ακόμα στη συνέντευξή του.

«Γιατί μιλάμε για 6ήμερη εργασία και δεν μιλάμε για 4ήμερη εργασία; Δεν δίνει τη δυνατότητα ο νόμος κάποιος να δουλέψει τέσσερις μέρες περισσότερες ώρες; Ο νόμος λέει ότι δεν προσβάλλεται το νόμιμο ωράριο εβδομαδιαίας εργασίας, το 40ωρο δεν προσβάλλεται. Έρχεται και καλύπτεται μια κατάσταση που ήταν σε γκρίζα ζώνη γιατί κάποιοι δουλεύανε αυτή την “6η μέρα”, για μένα δεν υπάρχει 6η μέρα υπάρχει πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας διότι αυτή είναι η ουσία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί